Верховна Рада визнала політичний режим у Росії рашизмом

Верховна Рада підтримала проект постанови, згідно з якою політичний режим у Росії офіційно визнається рашизмом, передають Патріоти України з посиланням на нардепа Олексія Гончаренка в Telegram.

За його словами, під час сьогоднішнього засідання ВР відповідну ініціативу підтримав 281 народний депутат. Автори проекту постанови пропонували назвати російський режим рашизмом, оскільки в РФ формувалася неоімперська, тоталітарна диктатури, які наслідують найгірші практики минулого і втілюють ідеї фашизму та націонал-соціалізму в сучасній версії російського фашизму (рашизму).

Також ініціатива передбачає заклик до ООН, Європарламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав підтримати засудження ідеології, політики та практики рашизму.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...