Верховна Рада запровадила в Україні надзвичайний стан

Верховна Рада схвалила указ президента Володимира Зеленського щодо запровадження на території України надзвичайного стану. Йдеться про введення надзвичайного стану в державі на тлі визнання Росією "Л-ДНР" та ескалації російської агресії, зазначають Патріоти України.

За відповідне рішення проголосували 335 народних депутатів, зокрема всі патріотичні фракції.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, надзвичайний стан запроваджують, щоб посилити безпеку в усіх регіонах України й підготувати державу до можливої подальшої російської агресії.

"Це передусім дозволить нашим військовим і правоохоронцям краще контролювати ситуацію. Надзвичайний стан – це про нашу готовність швидко реагувати на будь-які виклики та сценарії розвитку подій", – наголосив він.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов дещо раніше уточнив, що режим НС запроваджують на всій території України, крім Донецької та Луганської областей. Водночас обмеження, пов'язані з надзвичайним станом, будуть варіюватися, залежно від регіону.

"По всій території України, крім Донецької та Луганської областей, буде введено НС. В залежності від території. Від того, наскільки будуть вважати доцільним проведення тих чи інших речей, які описано згідно з нашим законодавством. Обласні комісії, в які будуть входити представники всіх органів державної та місцевої влади, будуть ухвалювати ті чи інші рішення", – пояснив Данілов.

Відомо також, що надзвичайний стан запроваджується на щонайменше 30 днів.

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: