Верховний суд отримав нового голову

Суддя Станіслав Кравченко. Фото: УНІАН.

Замість підозрюваного в корупційному злочині Всеволода Князєва головою Верховного суду було обрано очільника Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслава Кравченка. Відповідне рішення було ухвалене під час засідання Пленуму Верховного суду, передають Патріоти України.

За кандидатуру Кравченка проголосували 108 зі 148 присутніх учасників Пленуму. Його обрано на цю посаду строком на чотири роки. На засіданні він також склав присягу члена Вищої ради правосуддя.

Іншими кандидатами на голову Верховного суду були суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верхового суду Альберт Єзеров, суддя КАС ВС Наталія Коваленко та суддя Касаційного господарського суду ВС Іван Міщенко.

За Єзерова проголосували двоє людей, за Коваленко – 13, а за Міщенка – 14. 11 учасників Пленуму не підтримали жодного кандидата.

Під час свого виступу у якості кандидата на голову ВС Кравченко, зокрема висловив думку, що під час війни Верховний суд має очолювати суддя, який представляє кримінальну юрисдикцію. Він зазначив, що його програма на посаді голови ВС – це стаття Закону "Про судоустрій і статус суддів", яка визначає повноваження голови суду.

Кравченко також наголосив, що питання демократії для нього – це "не просто слова, а це спосіб життя". "Всі серйозні рішення будуть ухвалюватися мною як головою суду лише після детальних консультацій з іншими головами касаційних судів", - сказав він.

Крім того, суддя додав, що цими днями побачив, що "всі судді важко переживають те, що відбувається", маючи на увазі ситуацію довкола нині вже екс-голови ВС Всеволода Князєва. "Разом з тим, хотів би застерегти, що всі заклики до припинення роботи суду, всілякого роду переатестації, створення нових інституцій, - це надзвичайно велика шкода нашій державі", - сказав Кравченко.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...