Весь час була трубка в горлі: Фукс розповів про останні дні життя Кернеса, кома була дуже тривалою

В останні дні життя мера Харкова Геннадія Кернеса, який помер 17 грудня, у нього весь час була трубка в горлі. Про це розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда" бізнесмен і його друг Павло Фукс, передають Патріоти України.

Він поділився, що в останній раз говорив з міським головою за три дні до смерті. "Він говорив, що серце болить... Він весь час говорив складно, у нього трубка була в горлі і вона йому заважала. Розумієте, у нього ситуація була така: все трималося-трималося, а потім - раз і йому взагалі стало добре, він став досить активним", - розповів Фукс.

Активним він був в кінці листопада і радів, що мав сили. Однак потім у нього відмовили нирки. Після цього стан почав погіршуватися. Також після замаху Кернес почав обережно ставитися до фото і відео. Під час виборчої кампанії не було жодного відеозвернення. Він не хотів, щоб люди бачили його в такому стані. Однак коли дозволили лікарі, Кернес сфотографувався в лікарні з сином.

"Там же телефон так просто не пронести, він в реанімації лежав. Він як з коми вийшов, лікарі не дозволяли і говорили: не здумайте. Потім дозволили, півгодини, годину, далі дві години бути з ним. Це ж німці, там все серйозно, в Шаріте все дуже чітко", - сказав бізнесмен.

За його словами, Кернес зміг би в такому стані керувати містом, адже приблизно з таким же самопочуттям він робив це останні два роки. Багато справ робив і його перший заступник Ігор Терехов.

Фукс зрозумів, що Кернес не повернеться на посаду з останньої розмови з ним. Лікарям вдалося перемогти коронавірус, але він викликав інші хвороби. Мер був в комі, але не весь час. З неї медики виводили його поступово - протягом місяця. Кернесу не можна було різко повертатися до тями. Потім після коми він міг дивитися телевізор і спілкуватися. Він розмовляв з сусідом по палаті.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...