Весь світ чекає: Петиція "Путіна під трибунал" на міжнародній платформі Avaaz набрала понад 1,8 млн підписів

Міністерство закордонних справ України закликає підтримати петицію під назвою "Путіна під трибунал" про створення Спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії проти України Це допоможе притягнути російське політично-військове керівництво до відповідальності, повідомили в МЗС, передають Патріоти України.

У березні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше закликав міжнародну спільноту створити Спецтрибунал для керівництва РФ. Ця ідея отримала підтримку юридичної спільноти та громадянського суспільства, ПАРЄ, Європарламенту, Парламентської Асамблеї НАТО та Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Окрім того, з березня понад 1,8 мільйона людей підписали відповідну петицію на Avaaz — це платформа міжнародної організації, яка просуває дії активістів та займається збором підписів і розсиланням петицій по всьому світу.

Ця петиція має досягти позначки у 2 мільйони підписів. У МЗС України вказують, що російська влада вимагає від Avaaz видалити її.

"Громадська підтримка цієї ідеї в усьому світі дуже важлива. Avaaz закликав прихильників петиції зібрати більше підписів, щоб досягти позначки у 2 мільйони. Ми приєднуємося до Avaaz і закликаємо підтримати петицію. Маємо довести російським лідерам, що їхні злочини не залишаться безкарними і що позиція світу щодо відповідальності за тяжкі злочини, скоєні російськими посадовцями та військовими в Україні та проти неї, залишається жорсткою", — зазначили у МЗС.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...