Ветеран АТО з Харківщини закликав ЗСУ... здавати зброю (фото)

30 листопада Чугуївський міський суд Харківської області виніс вирок колишньому учаснику АТО, очільнику Спілки ветеранів АТО у Вовчанську Сергію Красовському. Його визнали винним у глорифікації збройної агресії Росії проти України та призначили покарання у вигляді п'яти років ув'язнення, однак звільнили від покарання та дали умовний термін три роки. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень, передають Патріоти України.

Після деокупації Вовчанська Красовського затримали одним із перших. Під час окупації Красовський здав загарбникам місцевих ветеранів АТО. Під час затримання він не став це заперечувати.

Улітку минулого року Красовський давав інтерв'ю російським ЗМІ. Він заявляв, що Збройним силам України слід якомога швидше скласти зброю. Під час перевірок окупанти "провели бесіду" з Красовським. Російська інформагенція писала, що він не був негативно налаштованим до росіян. Красовський стверджував, що під час служби не бачив на Донбасі російських військових та жалівся на відсутність допомоги від України.

Також у російському ЗМІ зазначали, що Красовський вирішив створити "Спілку ветеранів АТО" після того, як повернувся з фронту, аби допомагати "таким же обдуреним солдатам, які відправилися воювати через дезінформацію, що поширює влада". Під час окупації Красовський звернувся до українських військових із закликом кидати зброю і повертатися додому.

Красовський обвинувачувався за участь у пропагандистському відео. У суді він визнав провину та розкаявся. "Обвинувачений в судовому засіданні свою вину в інкримінованому йому злочині визнав, щиро розкаявся та погодився з зазначеними в обвинувальному акті обставинами вчинення злочину. Обвинувачений пояснив суду, що боявся за своє життя та сім'ю, так як йому погрожували, в теперішній час жаліє про скоєний ним злочин", — сказано у рішенні суду.

Відомо, що Красовський служив у зоні АТО із 2015 по 2016 роки. У 2016 році оформив опікунство над трьома малолітніми дітьми, оскільки їхня матір була позбавлена батьківських прав. Є інвалідом війни II групи. Досі вказаний як голова громадської спілки "Асоціація захисту прав людини в Україні" та очільник Спілки ветеранів АТО у Вовчанську.

Людину з таким же ім'ям у 2014 році засудили до трьох років ув'язнення за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Красовський знайшов зброю та боєприпаси та заховав їх у лісі, однак його викрили. У 2015 році була задоволена його апеляція й змінений вирок на два роки умовного покарання.

"Відповідно до вироку, Красовський Сергій Володимирович на початку березня 2014 року у лісосмузі неподалік смт. Приколотне (тоді Великобурлуцького району) знайшов вогнепальну зброю, боєприпаси та виготовлений промисловим способом багнет, що є холодною зброєю. Чоловік заховав арсенал у тій же лісосмузі, а за два тижні забрав зі схованки, та був затриманий працівниками міліції", — розповіли у ХАЦі.

Крім того, у 2011 році людина з таким ім'ям отримала амністію у Чугуївського міського суду. Її обвинувачували у незаконному продажі спеціального технічного засобу негласного отримання інформації М200. Красовський продавав засіб на автовокзалі у Чугуєві за 400 гривень.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...