Везуть родини до Азовського моря: В окупованому Мелітополі в квартири українців заселяються буряти

У тимчасово окупованому Мелітополі на Запоріжжі російські військові з Бурятії й "ДНРівці" цілими сім’ями почали заселятися до порожніх квартир українців, які евакуювалися з міста. Загарбники везуть своїх рідних до Азовського моря. Місцеві, які все ще мешкають там, шоковані від такого напливу родичів окупантів і бойовиків. Про це повідомляє агентство "РІА-Мелітополь" у Telegram, передають Патріоти України.

"Особливо багато росіян, що бомжують, захоплює чужі квартири в авіамістечку. У цьому районі, як відомо, до війни жили українські військові льотчики і багато родин виїхали з міста в перші місяці окупації", – йдеться в пості.

Зазначається, що один із мелітопольців повернувся до міста за документами, але коли спробував відчинити свою квартиру, почув, що там уже хтось ходить. Пізніше двері власнику відчинила бурятка. Виявилося, що військовий ворожої армії РФ привіз із собою до Мелітополя всю сім'ю і поселив у порожнє житло.

Українець Ігор, який нещодавно виїхав із міста на підконтрольну Україні територію, наголосив, що це не поодинокий випадок. "У нашому під'їзді власник квартири здав житло одній родині. З'ясувалося, що це військовий РФ із "ДНР" і він перевіз до Мелітополя свою сім'ю. В сусідньому під'їзді у віджатій квартирі живуть дівки – щоночі вони приймають у себе чеченців. А на дев'ятому поверсі вояки просто зняли з петель двері, зайшли в квартиру моїх друзів, що евакуювалися, і живуть собі там", – розповів Ігор.

За його словами, російські окупанти привозять свої сім'ї до Мелітополя вже не лише з дружинами, а й із батьками. Ба більше, на вихідні вони везуть родичів до моря на вкрадені бази відпочинку до Кирилівки та Степанівки.

"У Степанівці з нами поряд жили спочатку колаборанти з родиною. А наступними вихідними приїхали офіцери армії РФ. Жінок, дітей і навіть батьків вони залишили в номерах, а самі поїхали", – додав українець.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...