Вгадайте, хто їде до Києва. Орбана змушують поговорити із Зеленським: Названо час і місце зустрічі

Щоб зберегти вплив у загальноєвропейських структурах після виборів до Європарламенту, в отже і сподівання на щедрі субсидії Угорщину змушують порозумітися з Києвом

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня, щоб зробити крок до налагодження відносин між країнами.

Під час саміту ЄС, який відбувся 27-28 червня у Брюсселі, угорський прем'єр надіслав сигнал про зміну ставлення до України. Зокрема політичний директор Орбана заявив, що може відбутися зустріч угорського політика з Володимиром Зеленським, передають Патріоти України з посиланням н Європейську правду та її джерела.

За словами політичного директора угорського прем'єра, офіційною причиною зустрічі є початок головування Угорщини в Раді ЄС, яка стартує 1 липня.

"Я особисто кілька разів говорив, що Орбану варто поїхати до України та нарешті поговорити із Зеленським. І я сподіваюся, це станеться", - зауважив анонімно "Європейській правді" один із членів Євроради.

Журналісти "ЄП" з'ясували, що на Орбана почали тиснути європейські партнери, які переконували його, що публічний конфлікт з Україною триває занадто довго, і треба з цим закінчувати. Щодо цього питання угорського прем'єра переконували президент Франції Еммануель Макрон і голова уряду Італії Джорджія Мелоні.

"Остання очолює групу "Європейських консерваторів та реформістів", куди хоче потрапити Орбан зі своєю партією "Фідес", аби мати більший вплив на ухвалення рішень у Європарламенті. Італійська прем’єрка поставила перед угорським колегою вимогу - засвідчити, що його гарячий конфлікт з Києвом закінчився", - наголошується у матеріалі.

Політичний аналітик Олександр Мусієнко зі свого боку повідомив, що візит Орбана погоджено до Києва. Імовірно сам він віддав перевагу Ужгороду, Мукачево у, чи Берегову. Однак українська сторона вочевидь не дуже бажає давати "запеклому другу" шанс для додаткового тиску. Адже саме повна мадяризація Закарпаття, де угорське населення складає менше 10% є перед усім предметом вимог режиму Орбана для не блокування вступу України до ЄС. Офіційний Київ досі не погоджувався на "хотєлки" Будапешту але нещодавно уряд надсилає сигнали про готовність домовитись по 11 пунктам Орбана.

“Ми думали, що зараз усе відіб’єм назад і все": Командир ЗСУ розповів, що буде, якщо війну в Україні заморозять

вівторок, 2 липень 2024, 9:24

Якщо війну Росії проти України “заморозити” сьогодні, то російська армія через кілька років повернеться, і ми перекладемо це на спини наших дітей. Про це в коментарі військовій кореспондентці ТСН Юлії Кирієнко сказав Володимир Собіпан, командир першого...

Замовником називають президента Токаєва: Важкопоранений у Києві казахський опозиціонер помер не зважаючи на зусилля лікарів

вівторок, 2 липень 2024, 9:05

Дружина казахського журналіста Айдоса Садикова, на якого вчинили замах 18 червня у Києві, Наталія повідомила, що її чоловік помер вночі 2 липня та вчергове звинуватила у його смерті президента Казахстану. . "Айдос Садиков пішов від нас сьогодні о 3:00...