В’ятрович розповів, як змінилися відносини українців та поляків після повномасштабного вторгнення РФ

Українці та поляки зуміли об'єднатися через спільного ворога — Росії, вважає історик, депутат від Євросолідарності Володимир В’ятрович. Про це він розповів у інтерв'ю, передають Патріоти України.

«Теперішня війна показала, що при російській загрозі українці та поляки здатні об'єднатися. Поляки дійсно надають величезну допомогу Україні», — підкреслив депутат ВР.

Попри це В’ятрович стурбований заявою прем'єр-міністра Польщі [Матеуш Моравецький назвав російського президента Путіна «спадкоємцем УПА]. На його думку, це історичне спотворення, яке шкодить у розбудові розуміння у польського народу, що «таке Україна та український націоналізм», а саму заяву він назвав «не добросусідським» вчинком.

За словами В’ятровича, український націоналізм стояв на заваді російському імперіалізму, який загрожував обом народам. «Деякі колеги з Польщі намагаються мені пояснити, що, мовляв, зрозумійте: це для внутрішнього вжитку. Це не має нічого спільного з Україною. Ні, має. Якщо польський політик вважає, що для внутрішнього вжитку можна говорити нісенітниці про українців, то, напевно, він не особливо поважає своїх сусідів», — пояснив своє враження від почутого В’ятрович.

Джерело: НВ

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...