"Від блефу може перейти до конкретних дій": Експерти заявили, що Путіна "заганяють у вузький коридор рішень"

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про якісь погрози з боку України і пригрозив дати на них "військову відповідь", заганяючи цим Кремль у вузький коридор можливих майбутніх дій. Журналісти із допомогою експертів спробували розібратися, чи ризикне господар Кремля Володимир Путін піти на Україну широким фронтом. Патріоти України пропонують і вам дізнатися думки експертів.

На думку військово-політичного експерта Миколи Бєлєскова, риторика російського МЗС однаково може бути політичним торгом, підняттям ставок та інформаційною підготовкою до агресії. "Не можна блефувати нескінченно. Настане момент, коли (щоб не виглядати слабо) доведеться переходити до конкретних дій. Сумнівно, що Кремль ризикне використати силу проти держав НАТО, хоча такий сценарій не можна повністю відкидати. Більш вірогідні дії саме проти нашої країни", - наголосив він.

Втім, враховуючи попередній досвід агресії, у Кремлі воліють діяти тишком-нишком: засилати "зелених чоловічків", загони диверсантів, використовувати місцеву агентурою з числа кримінальних злочинців і любителів "російського світу".

А глава "Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння" Валентин Бадрак вважає, що Путін висунув США ультиматум, який має на меті перекласти відповідальність за розвиток ситуації на Білий дім. "Є ознаки того, що Москва веде підготовку до війни (проти України - ред.). Є інформація, що в ОРДЛО з'явилися представники групи "Вимпел" та оперативні групи ФСБ, що свідчить про підготовку розвідувальних груп і проведення диверсій углиб території нашої країни", - зазначив експерт.

Джерело: Апостроф

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...