Від Москви до Уралу і на глибині до 200 м: РосЗМІ розповіли про мережу бункерів Путіна

Президент Росії Володимир Путін має глобальну мережу секретних бункерів від Москви до Уралу і продовжує будівництво підземних сховищ у Росії. Про це свідчить розслідування видання "Собеседник", автор розслідування і головний редактор видання Олег Ролдугін в інтерв'ю телеканалу "Дождь"

Пряма мова Ролдугіна: "Бункери почали будувати ще за радянських часів для перших осіб держави, але останнім часом роботи активізувалися. Точно є бункери і в Москві, і на Уралі, є бункери в Поволжі".

Деталі: За словами журналіста, у Путіна є офіційна і неофіційна система бункерів.

Офіційною системою бункерів займається Головне управління спеціальних програм при президенті Росії – це офіційна окрема силова структура, яка підпорядковується безпосередньо президенту.

У процесі дослідження Ролдугін з'ясував, що ті самі будівельники, які будують офіційні бункери і будували тунелі під будинком Путіна в Геленжику, будують і приватні сховища для російського президента.

Кількість приватних бункерів набагато більша, ніж тих, які можна вирахувати за держконтрактами і якимись іншими роботами.

За словами журналіста, глибина тунелів у Москві становить до 200 м – про це розповідали дигери, які випадково потрапили в тунелі і які пізніше були за це засуджені до умовних і реальних термінів і були змушені покинути Росію.

Він також додав, що після того, як Путін прийшов до влади, за реновацію бункерів взялися з новою силою. Наприклад, у московських бункерах вирішили модернізувати ліфти і всього на 3 підйомники витратили 55 мільйонів рублів.

Пряма мова Ролдугіна: "За цими масштабами можна судити, яка глибина, що це за ліфти і які шахти прокладені під Москвою. Займалася модернізацією структура, яка спеціалізується на створенні шахт для пускових установок ракет. Багато бункерів пов'язані між собою тунелями, які розходяться на десятки км".

Де розташовані бункери Путіна?

Насамперед приховані тунелі є в центрі Москви. За даними журналістів, відома підземна система "Метро-2" пов'язує урядові установи Москви (передусім Кремль) із бункерами в російській столиці, Балашисі, Чехові та мало не в Калузі.

Один із секретних входів у тунель "Собеседник" виявив біля Мічурінського проспекту у Москві.

Повідомляється, що таких об'єктів у столиці РФ не один десяток за різними адресами: Лучніковий провулок (недалеко від Луб'янки), Хрестовоздвиженський (біля Міноборони), Таганка (поруч із бункером Сталіна), багато сконцентровано навколо колишнього пустиря, який дигери називають "Раменки-43", розповідаючи, що саме в цьому місці розташоване ціле підземне місто, пов'язане тунелями з Кремлем.

Також підземні сховища є під палацом Путіна в Геленджику.

Журналісти вважають, що ще один із бункерів розташований у горі Ямантау в засекреченому уральському містечку Міжгір'я, що на півдні від Єкатеринбурга і точно між Магнітогорськом і Уфою.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...