"Від полку лишилося 37%": Окупанти поскаржилися, що командування їх "кинуло", а поранених ніхто не рятує (відео)

Чергова група російських "мобіків" поскаржилася на командування військами РФ в Україні. Окупантам не подобається, що їм не дають постачання та "розумних" наказів, у разі обстрілу ніхто не прикриває їх артилерією, а без евакуації "300-ті" стають "вантажем 200", передають Патріоти України.

Свої скарги шестеро загарбників записали на камеру, приховуючи обличчя за балаклавами й кепками. Відео виклали в мережу російські Telegram-канали.

Зазначається, що на кадрах – мобілізовані з 1307-го полку Ханти-Мансійського автономного округу (ХМАО, Югра), склад якого порідшав на 63%. Вшістьох ставши в ряд у напівтемному підвальному приміщенні, вони на камеру розповідають, мовляв, вищі командири наказують їм утримувати позиції "до останнього бійця".

"Ми утримували позиції всіма силами, але засоби закінчилися. І ні підтримки, ні евакуації немає. Командування, можна сказати, кинуло нас: ні зв'язку, ні команд. Усю ніч провели під обстрілом і подальші дії нам незрозумілі", – стверджують "мобіки" .

За їхніми словами, інші підрозділи теж не надають жодної артилерійської підтримки. Мовляв, поки сиділи під обстрілом, ніхто по позиціях ЗСУ "відповіді" не давав.

"Проти 20 їхніх снарядів два наші – і ті х*р знає, куди прилетить. Ба більше, командування дало наказ відпрацювати по наших позиціях, коли заходили ЗСУ. Наші ще не встигли відійти, командир сказав: "Жінки нових народять". Це він передав по рації. Чув увесь батальйон", – поскаржилися окупанти.

Вони додали, що оскільки поранених військовослужбовців із поля бою не забирають, ті "300-ті" загарбники просто стають "200-ми". За заявою "мобіків" із ХМАО, у них від полку залишилося 37% особового складу, а команди відступати не надходить.

На камеру військові злочинці виправдовувалися, що їхній безпосередній командир і сидить з нами, але від нього "толку нуль" – він у такому ж незнанні "через вище керівництво".

"Щодо забезпечення взагалі понти. Вони кладуть пташки (БПЛА українських військових. – Ред.), а у нас нічого немає. Проти танків нам дають олівці. Їжа, вода – все залишилося у "музикантів" (ПВК "Вагнер". – Ред.). Вони йшли і залишили їжу, а в нас навіть її немає. Ми відбиваємося останніми жменьками людей. Поповнювати склад немає ким, закінчуються останні сили", – зітхали окупанти.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...