Від потужних обстрілів земля "тремтить" під ногами: На Приазов’ї "ожила" ділянка фронту (відео)

Військові кажуть, що такої потужної роботи ворожої артилерії на передовій біля Азовського моря не було від самого закінчення зими.
У Широкиному. Фото: tribun.com.ua.

На приморській ділянці фронту знову залунали залпи далекобійної російської артилерії. Важкі снаряди переорали поля в околицях Водяного, поблизу Лебединського та біля Широкиного, передають Патріоти України.

"Учора ми стояли близько третьої години дня – прилетіло дві міни. Потім була перерва, і під вечір знову почав працювати АГС і стрілкотня", - розповів боєць із позивним "Ялта". Поодинокі дими після розривів гранат, які здіймались над Водяним вдень, просто ніщо в порівнянні з канонадою попередньої доби, що лунала на Приазов’ї. "Учора вранці 120-й", - кажуть військові про приліт снаряду з ворожого боку.

Старі, ще зимові вирви, вже потроху починають заростати весняним цвітом, але на околицях Водяного почали з’являтися нові, велетенські рани у ґрунті від артилерійської зброї. Очевидці зізнаються, що під час потужних обстрілів під ногами тремтить земля: "За два дні вони сюди поклали 203 штучки – 82-й і 120-й". Хлопці кажуть, що такої потужної роботи ворожої артилерії на передовій біля Азовського моря не було від самого закінчення зими.
Атаки на українські позиції окупанти здійснюють із дуже близьких відстаней. "Вихід, дві-три секунди, приліт", - кажуть військові. Такі обстріли вимагають влучності, адже передові позиції сторін дуже близько. Тож припускати, що вправно стріляють якісь "шахтарі" чи "трактористи" не доводиться – це вочевидь професіонали. Котрі, як і снаряди та техніка, з’являються в ОРДЛО через кордон із Росією.

Лялька-мотанка та м’який іграшковий ведмедик – повсякчас на бронежилеті у “Блискавки”. Зовні суворий й не надто схильний до сентиментів десантник припускає, що, можливо, саме ті, дитячі обереги напередодні відвели біду від нього самого й від його побратимів. "Лежали для евакуації ноші, влучання було поряд, осколками побило", - показує він наслідки обстрілу. Очевидних підстав влаштувати артилерійську навалу в окупантів не було – фронт багато місяців поспіль статичний, без будь-яких активних наступальних дій. "Ми перехопили, що до них приїздили, ну як, курсанти – здавали іспити", - каже "Блискавка".

Однак військовослужбовці запевняють, що для них насправді великого значення, хто саме стріляє, не має – той, хто по інший бік зі зброєю, однозначно ворог. "Противник є противник. Тому коли вони по нас ведуть вогонь, то ми відповідаємо – також його відкриваємо у відповідь", - розповів боєць ЗСУ із псевдо "Археолог".

Джерело: ТСН.ua

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....