Від Прибалтики до Африки: Великобританія переорієнтує свої спецпідрозділи на протидію Росії

Велика увага приділятиметься таємним місіям

Великобританія переорієнтує свої спецпідрозділи на протидію ворожим державам, у тому числі і Росії. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє BBC. Зокрема мова йде про спеціальну повітряну службу(SAS). План освоєння нової місії має назву “Концепція спеціальних операцій”. Його автором є директор спецсил, зазначають Патріоти України.

Планується змінити структури і функціональні обов’язки секретних військових підрозділів. Очікується, що підрозділам дадуть більше можливостей для дій «в тіні» там, де застосовувати збройні сили важко.

“Наприклад, згідно з новим планом, операція може бути розпочато в прибалтійській республіці або африканській країні для того, щоб розкрити і точно визначити російську таємну діяльність”, – сказано в матеріалі.

Після цього буде прийматися рішення про доцільність розголошення інформації або таємного співробітництва з місцевими силами безпеки з метою припинення небажаної діяльності.

За словами одного з джерел видання, необхідність у переорієнтації ВС Великобританії пов’язана зі зниженням терористичної небезпеки і зростанням потреби в опорі міжнародного поведінки супротивників.

Раніше повідомлялося, що уряд Великобританії працює над пакетом заходів щодо протистояння РФ і КНР, у тому числі у фінансовій сфері.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...