Від призову хочуть звільнити ще дві категорії українців

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує звільнити від призову ще дві категорії чоловіків, які працюють із дітьми. Відповідний законопроєкт №7226 зареєстрували у Верховій Раді 2 вересня. Вихователів дитячих садків і тренерів можуть звільнити від мобілізації, передають Патріоти України.

Автори законопроєкту задля того, щоб забезпечити стабільну роботу дошкільних навчальних закладів та закладів фізичної культури та спорту, закликають не призивати вихователів дитячих садків і тренерів (тренерів-викладачі) закладів фізичної культури та спорту державної, або комунальної форми власності. Як йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту, "Навіть у мирний час у багатьох таких закладів є проблеми із заповненням педагогічно-викладацьких вакансій, а коли велика частина наших співгромадян змушена була виїхати за кордон як біженці, ці кадрові проблеми загострилися. Тому здається логічним і доцільним додати названі педагогічно-викладацькі категорії до тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації".

Звільнення від призову надаватиметься за умови роботи в вищезазначених закладах не менш ніж на 0,75 ставки та це місце роботи має бути для них основним. Також автори пропонують, щоб вже мобілізовані військовослужбовці мали можливість за власним бажанням звільнитися з військової служби. Зокрема і для того, щоби повернутися до своєї колишньої роботи.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...