"Від самого початку задуму": У ЗСУ пояснили, що робитимуть росіяни у разі захоплення Покровська

Російські війська не зупиняться на Покровську. Якщо їм вдасться захопити місто, то наступними цілями окупантів стануть Часів Яр і вихід до Краматорська, Слов'янська, Костянтинівки, Дружківки. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України.

"Росіяни не припинять тиск. "Це така ілюзія, що якщо росіяни зайдуть у Покровськ... Якщо зайдуть – це ще питання, чи зайдуть, чи навіть підійдуть. То вони нібито там зупиняться для перегрупування. Ні. Ми бачили по Авдіївці, Очеретиному... Вони, на жаль, не зупиняються", – запевнив він.

Інтенсивність боїв зберігатиметься

Як зазначив Тимочко, Часів Яр – це вихід у бік агломерації міст Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка. "Це, власне, напрямок, який закладався від самого початку задуму. Типу це був напрямок північний для того, щоб охопити вже з півночі Донецьку область", – зазначили в Сухопутних військах.

Це стратегічний задум ворога, наголошує Тимочко, який він уже давно намагається втілити.

Що ж до ризиків, то Часів Яр ворог намагався зайняти давно. Майже рік ведуться бойові дії. "Завжди ворог заявляв, що "от-от, ще трошки й захопить". Я не скажу, що ситуація там різко покращується. Але ми маємо розуміти, що Донецька область це єдина область, де росіяни ще мають тактичного рівня перевагу чи де вони змогли сконцентрувати таку кількість військ, що вони мають, скажімо, потенціал для просування", – сказав Тимочко.

Він констатував: ані Харківська область, ані Запоріжжя вже не є активною ділянкою фронту для росіян. Вони взагалі все більше будуть зараз змушені зменшувати і зменшувати інші напрямки. "Донецька область це для Путіна та область, яку він сподівається зайняти. Він розуміє, що армія його зупиниться, щоб обґрунтувати, мовляв, "ми виконали одну з цілей "СВО", зайняли Луганську, Донецьку області, "всіх переможемо, зараз відпочиваємо", – стверджує військовий.

Також він акцентував, що це крайня спроба російського диктатора показати, що він буцімто ще може контролювати ситуацію без оголошення масштабної мобілізації.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...