Від смерті врятували "лічені міліметри" - нові дані про стан Фіцо після замаху

Від смерті врятували "лічені міліметри": з'явились нові дані про стан Фіцо після замаху

Відновлення прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після вогнепального поранення в живіт триватиме багато часу. Через два тижні після нападу глава уряду досі залишається у лікарні.

За словами радника уряду Еріка Калінака, від загибелі Фіцо врятувати "лічені міліметри". Про це повідомляє видання Вarron's.

Міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк запевнив, що одужання глави уряду "йде правильним шляхом", Фіцо вже може самостійно приймати їжу. При цьому він додав, що для повного відновлення Фіцо знадобиться багато часу.

"Одужання прем'єр-міністра, нарешті, йде правильним шляхом. Це відновлення буде надзвичайно довгим, оскільки його травми дуже серйозні... Зараз він вживає їжу", – сказав Калиняк.

Своєю чергою радник уряду Ерік Калінак, який був присутній під час стрільби, сказав, що лише "лічені міліметри" не дозволили вогнепальним пораненням виявитися смертельними.

За два тижні Фіцо переніс дві операції тривалістю кілька годин у лікарні в центральному місті Банська-Бистриця. Медики охарактеризували його стан як "задовільний".

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...

Москва з Пекіном та Бразиліа не відговорили: Аргентина вирішила надати Україні пакет військової допомоги

понеділок, 8 липень 2024, 13:28

Міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі на конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії обґрунтував рішення Буенос-Айреса "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах". Про це повідомляє Polskie Radio. "У минулому Аргентина обіймалися з Вен...