Від такого удару недоімперія оговтається навряд: Через російську агресію проти України Німеччина бере курс на відмову від російського газу

Німеччина має намір стати незалежною від російського газу задля своєї енергетичної безпеки і в знак підтримки України. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час свого виступу у Бундестазі, зазначають Патріоти України.

"Події останніх днів показали нам, що відповідальна, далекоглядна енергетична політика має вирішальне значення не лише для нашої економіки та навколишнього середовища. Це також має вирішальне значення для нашої безпеки", – заявив Шольц.

За його словами, щоб зменшити залежність від російського природного газу, у Німеччині планують збудувати два термінали скрапленого газу – у Вільгельмсхафені та Брунсбюттелі. Крім того, у країні планують створити запас вугілля та газу.

"Ми зробимо більше для забезпечення надійного енергопостачання нашої країни. Ми маємо змінити курс, щоб подолати нашу залежність від імпорту від окремих постачальників енергії. Чим швидше ми прискоримо розширення відновлюваних джерел енергії, тим краще", – наголосив канцлер ФРН.


Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...