"Від трьох батальйонів 10 людей лишилося": Окупант розповів про великі втрати РФ в Україні і погрози за відмову воювати

Російські контрактники, що звільнилися після перших місяців широкомасштабної війни, розповідають про великі втрати РФ в Україні. За їхніми словами, від трьох батальйонів залишилося лише 10 осіб. А за відмову воювати окупантів залякують трибуналами та розстрілами. Про це російські контрактники розповіли в інтерв’ю ВВС, передають Патріоти України.

Окупант на ім’я Сергій розповів, що його полк повернувся до Росії через Білорусь. Одразу після цього звільнитись захотіли дві роти по 90 людей у кожній. Але командири переконали їх, що їх усіх кинуть до в'язниці – і роти залишились у батальйоні.

Сам Сергій двічі писав заяву про звільнення, писав відмову від спецоперації, але командир полку їх навіть не читав. Контрактник з іншого батальйону на ім’я Антон розповів, що його з товаришем командири у травні "лякали трибуналом, гнобили, кричали, що розстріляють у спину, якщо підемо".

"Але деякі хлопці без рапорту їхали, вартовому зброю залишали і йшли. Постійно їхали. Батальйон зв'язку – їх там 60-80 людей, наприклад, взагалі всі відмовилися. Аж до того, що командира в наручниках хотіли в Іваново везти", – сказав він.

"Знаєте, там були такі хлопці фанатичні, які добровольцями на місяць, на три місяці контракт уклали. Вони йдуть у бій разом з нами, заходять, потім розвертаються просто на полі, кладуть зброю і кажуть "Я все" – і йдуть. Ми також поїхали попуткою", – додав російський військовий.

Окупанти пояснюють таку ситуацію великими втратами. "У травні там від багатьох батальйонів добре, якщо 10 людей залишилося. Та й на психіку дуже впливає. Я як почав у людей стріляти і розуміти, що це… важко…" – сказав один з них.

Ще однією причиною є те, що російське командування навіть не відправляє додому вбитих військових. "Просто там ховали при мені. Дуже рідко роблять вантаж 200. Особливо коли там спека була майже 40 градусів. Вони просто одразу розкладаються. А батькам нічого не кажуть, пишуть – зник безвісти. Там дуже багато хлопців, у яких контракт закінчувався за місяць-два. Їм усім по 19-20 років. І тепер вони зникли безвісти", – додав окупант.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...