"Відбілювання" злочинів почалося? Зеленський зняв санкції з сепаратистів і олігарха, якого шукає НАБУ

Президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО, згідно з яким знято санкції з так званих спостерігачів на виборах в ОРДЛО 2016 року, передають Патріоти України.

В опублікованому указі від 14 травня йдеться про те, що із санкційного списку фізосіб, уведеного в дію указом президента від 19 березня 2019 року №82, виключаються 6 учасників так званих виборчих комісій в ОРДЛО й один громадянин РФ.

Це Валентина Свєшнікова (жителька Алчевська, секретар виборчкому на псевдовиборах), Тетяна Лобода (жителька Донецька, голова виборчкому), Галина Бороздіна (жителька Житомирської області, голова виборчкому), Олена Гур'єва (жителька Харківської області, голова виборчкому), Наталія Чеботарьова (жителька Торецька, голова виборчкому), Алессандра Муссоліні (громадянка Італії, внучка засновника італійського фашизму, диктатора Беніто Муссоліні, спостерігач на виборах ОРДЛО).

Також зі списку санкцій фізичних осіб від 21 червня 2018 року №176 виключено прізвища Сергія Токарева (громадянин РФ) та Карена Григоряна (паспорт громадянина РФ для виїзду за кордон).

Виключили бізнесмена російського походження Олексія Федоричева. Він – громадянин Угорщини та Монако, кінцевий бенефіціарний власник компанії "ТІС" – найбільшого стивідорного оператора в Україні. Колишній власник російських футбольних клубів "Динамо" (Москва) і "Ростов".

У 2018 році НАБУ оголосило Федоричева в розшук, а суд наклав арешт на нерухоме майно компанії "ТІС-Міндобрива" та на кошти компанії "ТІС-Зерно", які належать Федоричеву.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...