Відбувається так зване списання "бойових": Росія використовує вагнерівців як "гарматне м'ясо", - військовий експерт

Росія стягнула на Донбас майже все, що має. "Гарматним м'ясом" стали навіть вагнерівці. Про це 24 каналу розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов. Згідно з його інформацією, бійців приватної військової компанії "Вагнера" перекинули на територію Донецької області, передають Патріоти України.

"Тобто знову ж таки можемо говорити про те, що Росія використовує ПВК "Вагнер" як фактично "гарматне м'ясо", – заявив Дмитро Снєгирьов. Також за його словами, подібні втрати в живій силі серед бойовиків на Луганщині фактично провокуються самим військовим керівництвом. Відбувається так зване списання "бойових".

Росія може перекинути додаткові війська

Водночас у відповідь на запитання, чи ті, хто "сподівається", мовляв, Путін поставив завдання вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей і росіяни там зупиняться – обманюють самі себе, Снєгирьов сказав: "Абсолютно точно". Коли лунають заяви про те, що війна закінчиться до кінця літа – це не відповідає дійсності, – сказав військовий експерт.

Згідно з його даними, наразі на території Росії в Бєлгородській області зосереджено приблизно до 20 батальйонно тактичних груп. Це свідчить про можливість перекидання Росією додаткових сил для активізації військових дій як власне на кордонах Луганської та Донецької областей, так і просування вглиб Харківської області.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...