Відбити російські десанти: Катерна група ВМСУ провела тренування у Чорному морі (фото)

Під час переходу морем команди катерів провели етапи тактичного маневрування, відпрацювали низку епізодів щодо керування групою без використання засобів зв’язку, в умовах повного радіомовчання.

Катерна тактична група ВМС ЗСУ у складі МБАК «Аккерман» і «Вишгород» провели тренування в акваторії Чорного моря, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що темою навчань була протидія десантній операції умовного противника. На початку навчань екіпажі катерів привели у повну бойову готовність. Військові моряки здійснили поповнення МБАК боєприпасами та іншими видами забезпечення й організували вихід в район зосередження.

Під час переходу морем команди катерів провели етапи тактичного маневрування, відпрацювали низку епізодів щодо керування групою без використання засобів зв’язку, в умовах повного радіомовчання. Діючи за легендою навчань та реагуючи на різноманітні ввідні щодо зміни ситуації в морі, екіпажі виконали елементи ведення бою з надводними кораблями противника в нічний та денний час.

Додатково здійснили низку практичних артилерійських стрільб по надводних та повітряних цілях, виконали заходи протипідводнодиверсійної боротьби на якірній стоянці та ряд інших навчально-бойових завдань. За оцінкою командування, катерна тактична група успішно впоралася з усіма поставленими завданнями.

«Екіпажі МБАК не лише продемонстрували високий професійний рівень, а й скористалися можливістю в реальних умовах закріпити й вдосконалити практичні навички кожного члена команди», – йдеться у повідомленні.


Джерело: АрміяІнформ

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...