Відбиватимуть російські морські десанти: Україна знов закуповує у Туреччини знамениті ударні дрони

Рішення закупити Bayraktar TB2 скоріш за все пов’язано не тільки із необхідністю контролю акваторії та морських кордонів України, а також із прийняттям на озброєння ракетного комплексу берегової оборони "Нептун" РК-360МЦ.

Нові дрони Bayraktar TB2 будуть направлені на захист морського узбережжя. Упланах Міністерства оборони України - підписати з турецькою компанією Baykar Makina новий договір на закупівлю партії розвідувально-ударних БПЛА Bayraktar TB2. Про це стало відомо Defense Express із власних джерел у Міноборони, передають Патріоти України.

У силовому відомстві планують направити нові дрони на захист морського узбережжя Чорного та Азовського морів. Кількість безпілотних комплексів - не розголошується. Проте повідомлено, що на додачу до мобільних станцій управління, які йдуть із розрахунку одна на два-три БПЛА, планується також закупити і певну кількість стаціонарних станцій.

Це дозволить почати формування суцільного "поля керування", в якому існує можливість передавати управління дроном від однієї станції до іншої. Саме таке поле вже створено у Туреччині, яка розгорнула мережу стаціонарних станцій вздовж кордонів.

Зазначимо, що загальна довжина морського узбережжя України, без урахування тимчасово окупованого Криму, складає близько 800 км. Водночас дальність дії зв’язку між станцією управління та Bayraktar TB2 зараз доведена до 300 км, без застосування додаткових антен чи ретрансляторів.

Таким чином, для утворення суцільного "поля керування" на південному напрямку необхідно лише три станції. А у випадку "покриття" лише узбережжя Чорного моря та адмінмежі з Кримом - дві.

Зазначимо, що рішення закупити Bayraktar TB2 для цих завдань скоріш за все пов’язано не тільки із необхідністю контролю акваторії та морських кордонів України, а також із прийняттям на озброєння ракетного комплексу берегової оборони "Нептун" РК-360МЦ від ДККБ "Луч". Бо вони мають отримати хоча б приблизний район цілі, в якому вже самостійно будуть вести її пошук та знищення.

І поки "Луч" веде розробку більш потужного та оснащеного радіолокаційними станціями БПЛА "Сокіл-300", які дозволяють йому "бачити" через хмари, туман та дощ, питання наведення крилатих ракет Р-360 необхідно розв'язувати іншими засобами.

Джерело: Defense Express

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...