"Відчули запах війни": Ігнат повідомив, як сусіди України готуються захищатися від російських ракет і дронів

Країни, які межують з Україною, посилюють ППО та здійснюють військові навчання. Про це повідомив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

"Мабуть, країни, які з Україною межують, вже відчули запах війни, і розуміють, що загроза є, і на неї треба відповідно реагувати. Кожна країна посилюється - це і Польща, і Словаччина, і Румунія, і інші країни, намагаючись отримати перспективні системи протиповітряної оборони та інше озброєння, зокрема і літаки.

Тому те, що вони проводять певні навчання, підсилення своєї протиповітряної оборони на кордоні безпосередньо з Україною, говорить про те, що туди щось вже залітало. Ми маємо випадки, коли російські засоби повітряного нападу, дрони і ракети, часто потрапляють у ці країни і загрожують безпосередньо її безпеці. Країни реагують на це, і це правильні кроки. Посилення ППО сьогодні - питання номер один у всьому світі", - сказав він.

З його слів, наші спеціалісти з Повітряних сил завжди на контакті з нашими партнерами, зокрема з Польської Республіки. "Є в них свої відповідні реагування на такі ситуації. Думаю, що якщо становить той чи інший об'єкт загрозу, він повинен бути знищений. Якщо ракета чи дрон залітає в повітряний простір суверенної держави, потрібно його знищувати", - додав він.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...