Відчув на собі усю "готовність" РФ до переговорів? Директор ЦРУ відвідав Київ під час ракетних ударів РФ 15 листопада і провів переговори із Зеленським

У вівторок, 15 листопада, до Києва прилетів директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс. Візит не був оголошений офіційно, але під час нього він зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським та колегами з розвідки, передають Патріоти України.

Про це заявив офіційний представник США, передає CNN. За словами чиновника, глава ЦРУ перебував у безпеці в американському посольстві під час масованих ракетних ударів РФ по країні, враховуючи вибухи, які сколихнули столицю.

Зазначається, що поїздка Бернса до Києва відбулася одразу після зустрічі в понеділок у турецькій Анкарі з його колегою із російської розвідки Сергієм Наришкіним. Причому це вже другий відомий візит директора ЦРУ менш ніж за місяць до української столиці.

На зустрічі із Зеленським та колегами-розвідниками, розповів американський чиновник, Бернс обговорив попередження США, яке він зробив главі Служби зовнішньої розвідки Росії, не застосовувати ядерну зброю. А також підтвердив зобов'язання Вашингтона надавати підтримку Україні в її боротьбі проти російської агресії.

"Шквал повідомлень про це неофіційними каналами зв'язку відбувся менш ніж через тиждень після того, як РФ оголосила про виведення військ із ключового українського міста Херсон, і коли у Вашингтоні почалися тихі дебати про те, чи варто заохочувати Київ до дипломатичного врегулювання війни. Це також пов'язано з тим, що США дедалі більше стурбовані загрозою того, що Росія може вдатися до ядерної зброї у своїй війні", – йдеться у матеріалі.

Глава ЦРУ та інші офіційні особи США раніше публічно заявили: вони не бачать доказів того, що Кремль активно готується до такого кроку. Проте деякі офіційні особи, знайомі з розвідданими, попереджають, що ризик, можливо, "є найвищим" з моменту початку російського вторгнення в Україну 24 лютого.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...