Відчувають "стриманий оптимізм": В ОП заявили, що побачили у Росії бажання деескалації на Донбасі

В офісі президента заявили, що відчули “стриманий оптимізм” з приводу деескалації на Донбасі. Про це заявив виконуючий обов’язки першого заступника глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу ОП.

Костін уточнив, що в перший раз за тривалий час відчуваються реальні можливості забезпечити режим тиші на лінії зіткнення на Донбасі. За його словами, українська сторона повністю готова до цього, а інша сторона також показала готовність.

Уточнюється, що на засіданні ТКГ сторони досягли розуміння з приводу відновлення режиму припинення вогню в рамках умов, які були узгоджені 22 липня 2020 року. Також в ОП підкреслили, що українська сторона у всіх доступних форматах продовжує роботу над звільненням утримуваних бойовиками осіб, відкриттям контрольно-пропускних пунктів на Донбасі.

Найманці з Непалу вже масово тікають з армії РФ - ГУР Міноборони

середа, 1 травень 2024, 13:17

Найманці з Непалу тікають із російської окупаційної армії. Серед причин масового дезертирства – величезні втрати у "м'ясних штурмах" і жорстоке ставлення командирів. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України, передаю...

Сама запропонувала допомогу: Харків'янка готувала інформацію для програм Скабєєвої та Соловйова

середа, 1 травень 2024, 12:43

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові жінку, яка допомагала російським ЗМІ виправдовувати збройну агресію Росії проти України. За даними слідства, жінка через соцмережу "ВКонтакте" звернулася до російського воєнного кореспондента та ...