Віддали життя за Україну: У Рівному попрощалися із братами, які героїчно загинули в один день на Донбасі

Рідні брати Зібери, 47-річний Олег та 39-річний Дмитро, добровольцями пішли захищати Україну на другий день після початку широкомасштабного вторгнення Росії в нашу державу. У військкоматі, куди прийшли брати, їх намагалися відмовити йти одразу обом: батьки їхні вже немолоді, та й у кожного брата - по двоє дітей, передають Патріоти України.

"На другий день війни, як тільки ворог зайшов у нашу Україну, брати пішли до військкомату. Військовий комісар сказав "Ні, доглядайте за батьками". Їх це не зупинило. Вони пішли до районного військкомату і записалися в ряди ЗСУ. Це було їхнє наполегливе бажання. Казали, що будуть просити, аби їх розвели по різних взводах, в разі якщо щось трапиться, щоб один залишився. Але так не вийшло", — розповідає міський голова Рівного Олександр Третяк.

Брати захищати Україну в одному підрозділі. І загинули вони в один день - у бою під населеним пунктом Новоселівка на Донеччині 19 травня.

Олег працював у ППФ "Експерт-Рівне", у нього залишилися син Артем (15 років) та донька Марія (9 років). Дмитро був підприємцем, а останнім часом працював далекобійником. Без батька залишилися 17-річний Денис та 10-річна Діана.

"Олег Зібер - мій однокласник, сердечний і дуже щирий хлопака, списувалися впродовж останнього місяця часто…Найсвітліші спомини… Гітара, сердечні пісні, випускний…., а потім життя.. Дякую Тобі, мій дорогий друже, дякую за все!.. Із останньої травневої переписки: "Привіт, мої дорогі друзяки!! Як ви? Сам готовий зі свинцевою паляницею зустрічати ворога. Ви тримайтеся!!! З нами Бог, наша армія і правда!!!" - згадує однокласниця одного з братів на своїй сторінці у Facebook.

У Рівному також оголосили збір коштів для допомоги батькам Героїв, які в одну мить залишилися без своїх синів, а також осиротілим дітям воїнів. "Просимо допомоги чотирьом дітям сиротам загиблих,по можливості,хто скільки зможе. Реквізити карти мами Зібер Людмила 4149-4993-9685-9405 Приватбанк", - пише рівнянка Любов Поляновська. Полеглим Героям Олегу та Дмитру Зіберам рівняни віддали останню шану 28 травня: церемонія прощання відбулася у центрі Рівного, на площі Незалежності.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...