"Віддав комусь свою частку. Може, мені, може, Борису": Приятель Зеленського розповів про долю "Кварталу"

Давній друг і бізнес-партнер Володимира Зеленського Сергій Шефір запевнив, що майбутній президент вже вийшов з бізнесу.

Сергій Шефір. Фото: скріншот з відео.

Поки новообраний президент України Володимир Зеленський шукає спікера, важливі новини за нього повідомляють старі і нові члени ЗеКоманди, зазначають Патріоти України.

Наприклад, давній друг і бізнес-партнер Володимира Сергій Шефір розповів в інтерв'ю виданню theБабель, що Зеленський вже вийшов з бізнесу: «Він вийшов. Може, там один-дві підписи залишилися. Віддав комусь свою частку. Може мені, може Борису, я не пам'ятаю. Це настільки неважливо, тому що ні я, ні Борис його точно не підставимо і не підведемо. У нас є домовленість, що ми повернемо його частку після закінчення п'яти років».

За словами Сергія, під виходом мається на увазі, що екс-керівник «Кварталу» позбувся права голосу і впливу на компанію. Але «він буде отримувати дивіденди від роялті, якісь бренди залишилися на ньому».
Говорячи про структуру доходів «Кварталу», Шефір визнав, що до 2014 року основний прибуток приносив пов'язаний з Росією бізнес. Сьогодні ж ця співпраця з українськими мовниками «1 + 1», «Україна» і «Новий канал»: «Чи піде «Квартал» - Плюси залишаться. Ми зі свого боку розуміємо, що якщо не «Плюси», то в якомусь вигляді нас готові прийняти інші канали. Це взаємовигідна співпраця», - прокоментував Сергій партнерство з «1 + 1». І додав, що «прийняти» «Квартал» в разі розриву відносин з Плюсами могли б «багаті канали»: «Це канал «Україна», швидше за все, ICTV або «Новий». «Інтер» міг би, але ми досить конфліктно звідти йшли, на моральному рівні, були незадоволені».
Проте, у відповіді на інше питання (про борг Плюсів перед «Кварталом») Сергій зазначив, що з Плюсами «непросто, але те, що зі сцени говорить «Квартал», мало які канали згодні терпіти».
Ще одна нестиковочка виявилася у відповіді на питання про виділення державних коштів на кінопроекти «Кварталу»: «Якщо ви помітили, нам держава виділила гроші на [фільм] «Я, ти, він, вона», і ми, як і обіцяли, їм все гроші повернули, хоча самі залишилися в нолях». Пам'ятається, раніше прес-служба студії «Квартал-95» запевняла, що фільм не просто окупився, але приносить своїм творцям прибуток.
Говорячи про передвиборну кампанію, партнер Зеленського уточнив, що телеканали ICTV, «Україна» і СТБ були до них лояльні ( «в якихось випадках навіть дзвонили хлопці з «України» і запитували: «Як справи, чому не заходите до нас, давайте». Ми ж в останній момент до них зайшли [з політичною рекламою], тому що у них дорожче було. Ви ж знаєте, бюджет кампанії був рекордно маленький. Ми не підраховували, але в підсумку увійшли приблизно в $ 5 млн»), а Плюси - «просто підтримували»: «Ми домовлялися з Плюсами, але ніякої фінансової складової в цьому не було. Це була звичайна домовленість партнерів. Хлопці, ми у вас виходимо на каналі. Ми хочемо продовжувати це робити, ви нас підтримаєте? Вони сказали: «Так, звичайно, ми вас підтримаємо, нам з вами по дорозі». При цьому політичний влог «ЗеПрезидент», який виходив на «1 + 1» після новин, Сергій називає бізнесом: «Це був бізнес. Володимир взагалі говорив, що такий формат - передвиборна кампанія зсередини - можна успішно потім продавати».
Під час інтерв'ю Шефір спростував кілька чуток, що супроводжували передвиборну гонку. Наприклад, що одним з тих, хто давав гроші на кампанію Зеленського, був Валерій Хорошковський: «Маячня! Вибачте, марення сивої кобили. Ми з Хорошковським не розмовляли з 2012 року - з тих пір, коли пішли з «Інтера». Жодного разу його не бачив».
Ще один слух - про те, що сам Сергій після інавгурації очолить Адміністрацію президента - партнер Зеленського прокоментував так: «Лавірувати і домовлятися я готовий до певного рівня. Зайти в Адміністрацію - можливо, але мені здається, глава Адміністрації повинен бути професіоналом і добре підкований юридично. Юридично я не підкований - тільки на рівні бізнесу. На людському рівні домовитися конструктивно зможу».

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...

"Ми бачимо": Коваленко оцінив, як вплине іранський удар по Ізраїлю на подальшу допомогу Україні від Заходу

вівторок, 16 квітень 2024, 14:43

Після того, як Іран зі своєї території обстріляв Ізраїль дронами-камікадзе та ракетами, є ймовірність, що Україна отримає подальшу допомогу від США у формі кредиту. Або питання й надалі відкладатимуть - якщо американські конгресмени винесуть підтримку ...