Віддав життя за Україну: На фронті загинув 23-річний пілот з Одещини - він здійснив понад 30 бойових польотів

У бою проти російських окупантів загинув 23-річний український військовий пілот Євген Качай. Від початку повномасштабного вторгнення він здійснив понад 30 бойових польотів. З героєм попрощалися у його рідній Лощинівці на Одещині. Про це повідомили у Саф'янівській сільській територіальній громаді, передають Патріоти України.

Євген Качай з перших днів повномасштабного вторгнення захищав Україну від ворога і продовжував це робити до останнього дня свого життя. Останній його політ був 2 липня.

Попрощатися з військовим прийшли сотні людей. Загиблого героя жителі села зустріли на колінах. Прощальний живий коридор розтягнувся від в'їзду в село до рідного дому Євгена. Його поховали на місцевому кладовищі.

"Важко знайти слова втіхи, неможливо залікувати біль і гіркоту від втрати рідної, близької людини. І нехай добрий, світлий спогад про воїна стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам'яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і поважав", – йдеться у повідомленні.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...