Віддав життя за Україну: У бою загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики, який зупинився за крок від медалі на Олімпіаді

У боях із російськими окупантами загинув учасник Олімпійських ігор та дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко. На своє останнє завдання 30-річний захисник вирушив у ніч із 5-го на 6 травня, передають Патріоти України.

"З великим сумом повідомляємо, що сьогодні перестало битися серце заслуженого майстра спорту України, дворазового чемпіона Європи з важкої атлетики Олександра Пєлєшенко. Висловлюємо найщиріші співчуття родині та всім, хто знав Олександра!", – повідомили у Федерації важкої атлетики.

Пєлєшенко є уродженцем міста Петрово-Красносілля в Луганській області, яке зараз окуповано російськими військами.

Олександр посів четверте місце на чемпіонаті світу 2015 року в Х'юстоні, а потім зупинився за крок від п'єдесталу на Олімпійських іграх-2016 у Ріо. А от у Європі наступні два роки українцю не було рівних.

Луганець виграв першість континенту 2016 року, а потім і 2017-го. Але 2018-го його усунули від змагань через позитивний допінг-тест. В організмі Пелешенка виявили заборонену речовину хлорталідон. Покарання важкоатлета закінчувалося 2026 року.

Але з перших днів повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022-го Олександр узяв до рук зброю та приєднався до Збройних сил України. За два роки він встиг повоювати у багатьох гарячих точках, але в ніч із 5-го на 6 травня чемпіона та захисника не стало.

"Це була людина з великої літери, таких немає і не буде... Він хотів жити, він любив життя, але доля розпорядилася по іншому...", – відреагувала на загибель Олександра Наталія Балуєва.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 6:52

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Винищувач п'ятого покоління Kaan. Як передова розробка показала слабкі та сильні сторони Туреччини, яка змагається з Заходом за вплив в Європі, Азії, Африці

неділя, 19 травень 2024, 6:15

Винищувач Kaan став свідченням одразу двох речей: технологічного розвитку оборонної промисловості Туреччини, а також вельми великої залежності турецької оборонної промисловості від Заходу. . У лютому 2024 року Туреччина успішно провела перший випробув...