Відгукнулась максимально жертовна допомога Україні: Данія визнала, що наразі не може виконати свої зобов’язання перед НАТО

Данія має серйозні недоліки у питанні захисту власної території і не може виконувати свої зобов’язання перед Північноатлантичним Альянсом.

Про це Командувач сухопутних сил Данії генерал-майор Арпе Нільсен розповів в інтерв'ю Reuters.

У межах зобов'язань перед НАТО Данія отримала завдання створити важку піхотну бригаду, але процес затримується зокрема через те, що всі 19 самохідних артилерійських установок Caesar Данія передала Україні.

"Нам потрібно стати сильнішими і виправити усе те, чим ми нехтували протягом багатьох років після падіння Берлінського муру", – заявив Нільсен.

"Найбільша прогалина, яку ми маємо – це кадри. Я вважаю, що ми повинні використовувати всі інструменти, які є в нашому арсеналі, щоб залучити й утримати молодь", – додав він.

Нільсен також наголосив на важливості розбудови військової інфраструктури й техніки, а також "надання молоді можливості проходити військову підготовку в кращих умовах".

"Данія, яка була одним із засновників Північноатлантичного Альянсу, після завершення "холодної війни" скоротила свій військовий потенціал, переорієнтувавши його на миротворчі операції на Близькому Сході та в Африці", - додає видання.

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...