Відібрали зброю та завдали ушкоджень: На кордоні з РФ напали на український прикордонний загін

На українсько-російській ділянці державного кордону відбувся напад на прикордонний наряд. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передають Патріоти України.

Напад на прикордонний наряд стався цієї ночі на українсько-російській ділянці державного кордону у Сумській області. Троє невідомих осіб завдали прикордонникам тілесних ушкоджень. Правопорушникам вдалося заволодіти табельною зброєю.

"Своєчасними спільними діями з Національною поліцією, зброю повернуто, здійснюється розшук осіб, причетних до даного злочину", - йдеться у повідомленні.

Проводяться невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за статтями 262 та 345 КК України ("Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів…", "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу").

Окремі санкції даних статей передбачають у якості покарання позбавлення волі на строк до 15 років. Охорона державного кордону здійснюється посилено. У коментарі 24 каналу речник Держприкордонслужби розповів, що постраждалі прикордонники перебувають у задовільному стані. Пошук злочинців триває. "Нападники втекли вглиб території України. Скоріш за все, напад стався саме з території України. Усі подальші обставини встановить слідство", - зазначив він.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...