Відібрати все? Вакарчук розповів, що буде робити з олігархами і чому ходить на їхні канали

Партія "Голос", лідером якої є музикант Святослав Вакарчук, має намір провести червону лінію між політикою та олігархами. Однак "розкуркулювати" їх вона наміру не має. Водночас лідер політсили ходить на канали олігархів, бо там його чують люди, повідомляють Патріоти України.

Натомість вони повинні займатися лише бізнесом – для цього у "Голосі" хочуть провести "червону лінію". "Ви розумієте, що я маю на увазі під "деолігархізацією"? Я ж не закликаю розкуркулити олігархів, відібрати у них все і запроторити за грати. Ми за те, щоб олігархи не мали визначального впливу на українську політику", – пояснив Вакарчук.

Водночас лідер політичної сили зазначив, що мають бути однакові правила для всіх. Якщо хтось на них не буде погоджуватися, то це вже "справа судів".

"Я не вірю, що без судової реформи можна усунути олігархів від влади", – додав він. На запитання про відвідини каналів олігархів Вакарчук відповів, що ходить туди, де "нас чують люди". Також Вакарчук заявив, із олігархами ніяк не пов'язаний.

З Пінчуком я спілкуюсь виключно на дві теми. Перша – щодо форуму YES, друга – щодо музею Голокосту "Бабин Яр", ми входимо до наглядової ради. На цьому наше спілкування закінчується, – сказав він.

Віктор Пінчук – український підприємець, політик (був депутатом Верховної ради двох скликань з 1998 до 2006 років, до парламенту йшов як самовисуванець за мажоритарною системою від одного з округів на Дніпропетровщині) та меценат, зять другого президента України Леоніда Кучми. Засновник інвестиційно-консалтингової компанії EastOne та благочинної організації "Фонд Віктора Пінчука". Один із найбагатших людей України.

Джерело: lb.ua

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...