"Відійдіть з дороги Туреччини": Ердоган розповів про телефонну розмову із Путіним

Реджеп Ердоган заявив, що Туреччина прагне сформувати в Ідлібі зону безпеки і тим самим забезпечити безпеку своїх кордонів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що під час телефонних переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним у п'ятницю він попросив Росію не втручатися в протистояння між збройними силами Туреччини і сирійськими військами. Про це повідомляє агентство Анадолу, передають Патріоти України.

«Я відкрито запитав у Путіна: «Що ви робите в Ідлібі? Якщо хочете створити військову базу, то створюйте, однак відійдіть з дороги Туреччини», - сказав Ердоган.

Тим часом Ердоган заявив, що Туреччина прагне сформувати в Ідлібі зону безпеки і тим самим забезпечити безпеку своїх кордонів. «Справжньою метою того, що відбувається в Сирії, є не Ідліб, а Туреччина. Ті, хто доб'ється бажаного в Сирії, повернуть зброю проти Туреччини», - сказав турецький президент.

«За останніми даними, число турецьких військовослужбовців, загиблих в результаті авіаударів в Ідлібі, зросла з 33 до 36. Думати, що ті, хто сьогодні поділив Сирію на три частини, проявлять повагу до територіальної цілісності Туреччини, глибока помилка», - підкреслив Ердоган.

Президент Турції нагадав, що у п'ятницю ввечері турецькими силами були підірвані склади з хімічними речовинами. «Ми категорично не хотіли б цього. Нас змусили, тепер самі ж відповідатимуть за наслідки», - сказав він.

Раніше 28 лютого стало відомо про те, що сирійські війська завдали авіаудару в Ідлібі, унаслідок якого загинули турецькі військові. За останніми даними, в результаті атаки загинули 33 турецькі військовослужбовці. Про це повідомляла журналістам влада провінції Хатай, що межує із Сирією.

На тлі повідомлень про втрати турецької армії президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів екстрену нараду з питань безпеки. Туреччина скликала екстрене засідання НАТО у відповідь на загибель турецьких військових в Ідлібі.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...