"Відхопив нафтоносні райони": Рамзан Кадиров стане головним руйнівником Кремля, - Жданов

Протести проти мобілізації в Дагестан можуть стати стартом процесів, які згодом виллються в парад суверенітетів у РФ, а Дагестан стане "першою ластівкою". Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов розповів у інтерв'ю "Главреду", що в Дагестані хтось дуже добре керує протестом, навіть якщо судити чисто з організаційних питань, передають Патріоти України.

"По-перше, там на перший план поставили жінок, і, якщо поліція почне бити жінок, дагестанці просто переріжуть і всю цю поліцію, і Росгвардію. Тому боротися з цим протестом дуже проблематично. По-друге, через Інтернет висуваються вимоги і ультиматуми владі, ставляться завдання перед протестувальниками і говорять їм, чим потрібно запасатися (зокрема, рекомендують запасатися шинами, щоб палити федеральну трасу, перекривати її, зупиняти залізницю і т.д.)", - пояснив експерт.

Також він зазначив, що Кремль робить помилку за помилкою і за цим послідував сніжний ком. "Адже поруч Чечня, у якої з Дагестаном величезні проблеми, тому що Кадиров відхопив нафтоносні райони Дагестану, переділив території за допомогою свого друга Путіна. Тому, природно, у Дагестану серйозні претензії до Чечні. А тут ще Кадиров виходить і оголошує: "а Чечню не стосуватиметься мобілізація – ми вже свій борг заплатили на 240%". Хоча саме в Дагестані найбільше число загиблих на війні в Україні. Так хто тоді скільки заплатив?",- зазначив Жданов.

Також експерт упевнений, що Рамзан Кадиров посприяє падінню путінського режиму. "Я завжди говорив, що Рамзан Кадиров стане головним руйнівником Кремля. І руйнувати він його буде якраз такими заявами. По-перше, зараз вбивається кіл між суб'єктами Федерації (чому чеченців не призивають, а дагестанців продовжують закликати?). По-друге, подивіться, з ким розмовляє Росія в Дагестані, кого викликала в Москву для вирішення питання – главу Дагестану, але не лідера громадської думки, не імама. Тобто в Москву викликали людину, яка знаходиться на чолі командно-адміністративної системи самого Дагестану, і в соцмережах дагестанці відразу ж написали: "Наш гауляйтер – зрадник". Так що Дагестан - це "перша ластівка", і далі буде більше", - підсумував Жданов.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...