Відкрито кримінальне провадження стосовно “мосту Кличка”

Національне антикорупційне бюро почало кримінальне провадження через ймовірну розтрату під час будівництва мосту між парками “Хрещатий” та “Володимирська гірка” у Києві. Про це йдеться у відповіді НАБУ юристам Bihus.Info, зазначають Патріоти України.

Справу відкрили за підозрою в розтраті або зловживанні службовим становищем працівниками КП “Інженерний центр”, які не провели архітектурний конкурс, незважаючи на вимоги законодавства.

У травні журналісти видання “Наші гроші” встановили, що “міст Кличка” побудували з численними порушеннями законодавства:

– державна архітектурна інспекція видала дозвіл на будівництво, хоча у замовника не було всіх документів;

– вже після отримання дозволу проект був змінений, в результаті чого вартість зросла на 100 млн грн;

– архітектурного конкурсу на проект мосту так і не відбулося, а замовлення віддали фірмі, яка пов’язана з Віталієм Кличком.

Зазначається, що раніше представники КМДА позиціонували міст як результат конкурсу 2013 року, але після скандалу з архітекторами швейцарської компанії Leuppi & Schafroth Architekten, які заявили, що міст у Києві побудований за їх проектом, в КМДА офіційно визнали порушення закону: ніякі ідеї або концепції учасників конкурсу 2013 року не використовувалися, а будівництво відбувається з власної концепції ТОВ “Проектні Системи ЛТД”.

Після публікації журналісти звернулися до юристів Bihus.Info, а ті повідомили у НАБУ про ознаки можливого правопорушення, передбаченого статтею 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...