"Відкрив в Ужгороді пам'ятник "візку, з якого в дитинстві упав Шуфрич і забився головою": Луценко розповів цікаві факти про іменинника Москаля

Генеральний прокурор України 2016-2019 років Юрій Луценко розповів цікаві факти про екс-голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля в його день народження. Зокрема, він написав про чотири різні курйозні ситуації, свідком яких став свого часу, та побажав Москалю "запалювати всю нечисть і далі". Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на допис Луценка у Facebook.

"Сцена 1. 2005 рік. Моя перша колегія в якості міністра ВС. 98 % керівників областей та районів знято з посад. В залі – нові начальники УВС та підрозділів центрального апарату. Я озвучив їм лекцію про нову постмайданну політику, повагу до людей, скасування проценту розкриття тощо. Стримані аплодисменти", – почав екс-генпрокурор.

Як він розповідає, у той момент слово взяв перший заступник міністра, Москаль. Він запитав у правоохоронців, що найпрозоріше у світі. "Думаєте – скло? Х*р вам, а не скло! Думаєте – кришталь? Х*р вам, ні. Думаєте – брильянти? Ні, найпрозоріше в світі – ви, менти. Я вас …. Наскрізь бачу! Думаєте, похлопали і по кущах святкувати? Х*р вам. Взяли ручки і записали мій телефон. Із завтрашнього дня з 06:00 по алфавіту областей по 15 хв – рапорт про події доби, з готовими версіями причетних до тяжких і особливо тяжких. І якщо моя версія виявиться точнішою – вам ппц", – заявив Москаль зі слів Луценка.

Наступна історія трапилася у 2006 році, коли тодішній президент Віктор Ющенко призначив Москаля головою Луганської області. "Мер Алчевська довів до розмороження міста. Москаль в помаранчовій (!) курточці МЧС особисто лазить по теплотрасах та котельнях. "Вдячне" населення скандує "вонаранжевыхфашистов" і вішає навпроти готельного вікна губернатора помаранчеву кришку унітаза. Москаль викликає нач гувс області і каже: щоб населення оцінило нашу роботу, треба зачистити місто від бомжів і попрошайок з Росії. Генерал браво "щолкнув каблуками" і довів патрульним план – п'ять бомжів на зміну", – йдеться у дописі.

Луценко розповів, що тоді не знав про ці події, як почав читати лист з Алчевська. "Уважаемый ЮВ. Раньше я вас считала оранжевым фашистом, который служит США. Но все изменилось! Раньше мой муж приходил с комбината домой грязный, злой и пьяный. Материл меня и часто бил. Однажды я заставила его пойти выкинуть мусор. Он как был в трениках и тапочках, матерясь, спустился во двор. Но ведро упало в контейнер. Он залез туда за ним. П тут - милиция. И его спросили, кто он. Муж сказал – я здесь живу. А менты говорят, кто здесь живет, по бакам не лазает. Паспорт есть? Нет – бомж, марш в машину. И вывезли моего мужа в Голую поистань. Вернулся он через неделю. С тех пор он всегда умывается и переодевается после работы, помогает мне по хозяйству и никогда не грубит. Большое вам спасибо за работу милиции!!!", – йшлося у листі.

Наступний курйозний епізод трапився у 2007 році. "На теледебатах Шуфрич ядовито нагадує, як ГГ готував візит Кучми в Дніпропетровськ, зібрав усіх бомжів на баржу і сплавив їх по Дніпру. Москаль без хвилини роздумів: "А що, Несторе, тільки тобі по всіх усюдах їздити за народні гроші? Бомжі що, не люди? Вони теж хочуть Дніпром проплисти, батька Тараса в Каневі побачити!". Через тиждень Москаль урочисто відкрив в Ужгороді пам'ятник "коляски, з якої в дитинстві упав Нестор і забився головою", – розповів Луценко.

Цікаві факти про Москаля екс-генпрокурор резюмував історією з 2016 року. "Москаль – глава військово-цивільної адміністрації Луганської області. Постійно на лінії зіткнення, раз навіть завіз мене,як радника Порошенка, інспектувати життя селища в лнр:) В день виборів до нього з дзизом підходить група ватних жіночок і на всю площу кричать, що вони протестують - чому в бюлетнях немає путінської Єдіної Расії? ГГ каже: неужели! Это действительно беспредел, наверное провокация Правого сектора. Но - ничего, дописывайте ручкой товарища Путина и все будет учтено. И всем своим подружкам перезвоните!" Ватниці з криками ура масово і радісно йдуть робити бюлетні недійсними", – закінчив він.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...