"Відкинути наші сили росіянам не вдається": У ворога в Курській області рекорд із "дружнього вогню" за всю війну, - журналіст

У Курській області серед російських військ фіксується рекордна кількість friendly fire ("дружнього вогню") за весь час повномасштабної війни проти України. Про це повідомив український військовий журналіст Богдан Мірошников, передають Патріоти України.

Журналіст описав ситуацію, яка складається у Курській області Росії. Так, він зазначив, що українські сили дещо змінили свою тактику, яка приносить плоди. Водночас очікувано росіяни стягують тягне дедалі більше резервів до Курщини.

"Бортьба з ворожими резервами почала пригальмовувати просування, але це нормальний процес. Відкинути наші сили ворогу не вдається, що б він там не хрюкав", – йдеться в заяві Мірошникова.

Він також назвав головний позитив на цей момент щодо операції в Курській області: мовчазна згода партнерів України, створення паніки на території РФ та регіону. Журналіст зазначив, що "вони почали відчувати війну".

Мірошников повідомив про дезорганізацію з управління російськими військами на території Курської області. "Кількість випадків френдліфаєра в орків, напевне, рекордна за весь час повномасштабного вторгнення. Не буду стверджувати, але дійсно дуже велика кількість таких випадків", – зазначив журналіст.

Він також вказав, що ворог не знає ані подальших намірів українських сил, ані способів їхнього досягнення. "Далі буде не менш цікаво. Інформаційна тиша на те й тиша, щоб на стратегічному та оперативно-тактичному рівнях ворогу нічого не було зрозуміло", – додав Мірошников.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...