"Відмазки" не буде? Рада прийняла важливе рішення щодо покарання за незаконне збагачення

Верховна Рада проголосувала за повернення до кодексу статті, яка передбачає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. За проголосували 259 депутатів, передають Патріоти України.

Представляла законопроєкт до другого читання голова антикорупційного комітету Анастасія Красносільська.

"Що пропонує цей законопроєкт до другого читання? Відповідальність за незаконне збагачення пропонується встановити у разі, якщо набуті чиновником активи більше ніж на 6,5 млн грн. перевищують його законні доходи", - розповіла вона.

У законі є механізм цивільної конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника перевищуть законні доходи, починаючи з 1 млн грн.

"Ці два механізми (відповідальність і конфіскація – ред.) будуть працювати разом і відповідно за найбільші крадіжки буде кримінальна відповідальність, менші – цивільна конфіскація… Механізм цивільної конфіскації передбачає рішення суду. Передбачає, що прокуратура має збирати докази, іти в суд, і тільки в тому випадку, якщо суд погоджується із поданими доказами, настає цивільна конфіскація", - сказала Красносільська.

Вона додала, що інструменти (цивільна конфіскація і кримінальна відповідальність) - будуть доступні тільки НАБУ, САП і ВАКС.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...