"Відмова Кремля відпускати полонених моряків - це поразка для Москви", - Suddeutsche Zeitung

Російське МЗС не забарилось із відповіддю на вимогу Міжнародного морського трибуналу ООН відпустити 24 полонених українських моряків. Однак відмова є поразкою для Кремля – і з юридичного, і з дипломатичного погляду.

Хоч російська сторона не визнає юрисдикцію трибуналу в Гамбурзі й не брала участь у розгляді справи, вирок все одно лишається обов’язковим для виконання, пише Suddeutsche Zeitung, передають Патріоти України.

Міжнародний трибунал ООН 25 травня ухвалив рішення, відповідно до якого Росія повинна звільнити 24 полонених українських моряків та повернути 3 кораблі, захоплені в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

При цьому німецьке видання зазначає, що ні в Києва, ні в трибуналу немає можливості змусити Москву виконати рішення суддів.

"Отже, кораблі й моряки досі в полоні Росії. Втім, воно все одно стало хорошою новиною для української сторони. Адже міжнародні суди і їхні вироки "священні" для багатьох країн, зокрема в Європі. І якщо Москва їх проігнорує, вона ще більше втратить довіру до себе", – пишуть автори.

Suddeutsche Zeitung вказує також, що рішення трибуналу ООН в Гамбурзі допоможе залишити чинні санкції проти Росії в дії. Так, ЄС знову продовжить їх у червні на чергові півроку.

Однак видання нагадує, що відсутність бажання йти на компроміс Москва продемонструвала одразу ж після перемоги Зеленського на президентських виборах.

Заначимо, посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що якщо Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу ООН про звільнення українських полонених моряків та кораблів, Україна вимагатиме введення "гамбурзьких санкцій" проти країни-агресора.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...