Відмовляться виконувати накази: Джерела у РФ виказали умову, за якої може спалахнути бунт проти Путіна

У Росії можуть статися істотні зміни лише після важкої поразки Путіна в Україні. "Відповідальні політики" можуть відмовитись виконувати накази диктатора РФ, який може розглядатися як загроза стабільності Росії. Про це заявила британська журналістка Кетрін Белтон, яка багато років була кореспонденткою Financial Times у Москві, передають Патріоти України.

Журналістка стверджує, що досі підтримує регулярні контакти із представниками російської політичної та бізнес-еліти, зв'язуючись з ними у зашифрованому вигляді за допомогою Messenger, тож переконана, що бунт проти Путіна може виникнути лише в еліті, бо пересічні росіяни залякані.

"Мої інформатори зараз говорять про Путіна так, як я ніколи раніше не чула. Війна зруйнувала діяльність еліт, їхнє накопичене десятиліттями багатство, їхній вплив. Мої джерела бачать, що Росія стала ізгоєм у світі, вона ізольована. РФ стала другою Північною Кореєю, з більшою ядерною зброєю. Московська еліта говорить про можливу заміну Путіна, про можливих наступників", - сказала вона.

На питання про можливих наступників Путіна Белтон згадала секретаря Ради Безпеки РФ Миколу Патрушева. Белтон вважає, що хоч нині він є найближчим союзником Путіна, але у довгостроковій перспективі Патрушев хоче, щоб його син Дмитро сів у президентське крісло.

На її думку, російським елітам потрібен "хтось більш примирливий щодо Заходу". "Лише перемога в Україні може забезпечити Росії відповідний статус на міжнародній арені", - висловився Белтон.

Водночас, журналістка вважає, що Путін не здасться і буде боротися доти, доки "є тінь шансу виграти війну". Тому вона наголосила, що Захід має підтримати Україну сучасною зброєю, кращою, ніж те, що має Росія. "Поразка Росії потрібна", - підкреслила вона.Натомість Белтон категорично відкинула можливість перемир'я, оскільки, переконана, що Путін мирно ніколи не віддасть захоплені його військами території.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...