Відмову відправляти кораблі ВМСУ через Керченську протоку: Екс-голова Генштабу ЗСУ Муженко розкритикував заяву Хомчака

Публічна відмова від своїх морських комунікацій, це визнання з їх анексії державою-агресором

Колишній начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко прокоментував заяву глави Генштабу Руслана Хомчака про те, що зараз не стоїть питання про прохід кораблів ВМС через Керченську протоку, так як в Генштабі не збираються більше ризикувати українцями. Про це Муженко сказав в інтерв’ю ВВС.

“Мова не йде про те, що ми ризикуємо українцями і будемо рахувати, скільки людей покладемо на тому чи іншому напрямку або скільки їх потрапить в полон. Це неправильний підхід. Україна повинна захищати свої інтереси, територіальну цілісність та незалежність. На жаль, ми за це платимо втратами наших людей, військовослужбовців у першу чергу”, – сказав екс-начальник Генштабу, відповідаючи на питання, чи погоджується він з Хомчаком.

25 травня Міжнародний трибунал ООН по морському праву зобов’язав Росію звільнити полонених моряків, проте РФ поки відмовляється виконувати цю вимогу.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...