Відмиває агресора: Макрон зробив скандальну заяву про Росію в ПАРЄ

У вівторок, 1 січня, в Страсбурзі, в ході виступу на відкритті осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підтримує ідею повернення в ПАРЄ російської делегації. Виступ французького лідера транслювався на офіційному сайті асамблеї, передають Патріоти України.

Макрон пояснив свою позицію необхідністю "відновити єдність в Європі на основі спільних цінностей". Також, за його словами, повернення Росії "створило базу для повноцінної взаємодії" в ПАРЄ.

"Комітет міністрів прийняв рішення, щоб Росія залишилася в Раді Європи ... Тим самим ми повернулися до нормального функціонування Ради Європи. Я думаю, що без цих спільних зусиль ми кризу взагалі не подолали б ... Підтримую зроблений вибір, щоб Росія залишилася в Раді Європи , оскільки я переконаний, що російський народ близький до європейського гуманізму і сам брав участь у створенні цього гуманізму ... Це об'єднує і географію, і культуру, і спадщину Росії, які є європейськими. Таким чином, створюється база для нашої взаємодії", - зауважив він.

Українські користувачі соцмереж висловили своє негативне ставлення до заяв французького президента і вказали на втрату важливого союзника України, який до того ж є однією зі сторін переговорів щодо врегулювання на Донбасі в Нормандському форматі.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...