"Відмиватися Зеленському буде дуже важко": Антоненко розповів, що думає про роль президента у своєму тривалому перебуванні в СІЗО

Учасник російсько-української війни, музикант Андрій Антоненко, який 504 дні просидів у слідчому ізоляторі, має що сказати президенту Володимиру Зеленському. Про це він розповів в інтерв'ю блогеру Сергію Іванову, передають Патріоти України.

На пропозицію ведучого щось сказати Зеленському при зустрічі, Антоненко відповів:

"От коли зустрінусь, тоді скажу. Є що сказати, але хай це буде між нами.

Я просто не хочу, щоб цим потім спекулювати. Затягнули президента на той злощасний брифінг і тепер йому відмиватися від цього дуже важко. Фактично неможливо. Я при зустрічі краще, тет-а-тет. Ці запитання не для сторонніх вух. Це між нами".

Антоненко назвав ізолятор тимчасового тримання "моральною катівнею". "Камера - це приміщення на три кроки вперед і на два кроки в сторону. Нари вужчі за звичайне ліжко, менше метра мабуть. Стоїть кушетка, як в старих медкабінетах. За два тижні починає вилітати хребет і шия.

Вікна не відкриваються, замазані. Ти не бачиш, що знаходиться на вулиці. Падає зір. Освітлення не денне, як у потягах, коли вмикають нічники", - розповів музикант. Тому одягнув окуляри.

"Від того, що там всі курять, по стінах крапельки нікотину коричневі. Воно ж нікуди не йде. Витяжку не чистили мабуть років п'ятдесят.

Люди стають там жовтого кольору через те, що на них нікотин. Душ - раз на тиждень. Ти нічого не знаєш, тобі нічого не говорять. Просто приходять, ставлять по факту. Лікаря нема ніякого взагалі. Можна викликати швидку, але якщо менти намагаються якось тиснути, вони не викликають тобі швидкої.

В один момент мені заборонили користуватися теплими речами і засобами гігієни. Тому що їм так захотілось. Чекав півтора місяці зубного лікаря, коли у мене почали випадати зуби і боліти. Просто ніхто не реагував", - сказав Антоненко.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...