Відносно тихо вже кілька днів: Військовий оглядач назвав дві причини відсутності масованих ракетних ударів по Україні

Корабельне угруповання флоту росіян продовжує погрожувати ракетними ударами щонайменше 30 крилатих ракет. Попри це, впродовж останніх кількох днів окупанти не завдавали масованих ударів з 2 причин. Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За його словами, зараз у Чорному морі Росія зосередила підводні човни, субмарини типу "Варшавянка", малі ракетні катери, кораблі та фрегати. Для України першочергово виникає загроза через використання крилатих ракет "Калібр". Однак вони зараз є дуже дефіцитними для Росії.

Вони вже не так використовуються, як 2 місяці тому. Тому ми зараз можемо спостерігати таке "затишшя". Найбільшу загрозу першочергово несуть "Варшавянки". Однак наскільки їх використовуватимуть, зважаючи на те, що "Калібри" дефіцитні, - це велике питання.

Другою причиною є те, що росіянам не вистачає ресурсів для здійснення масштабних ракетних обстрілів. Хоча варто зауважити, що вони постійно отримують поповнення для свого боєзапасу. Мовиться про ракети П-800, Х-59 для авіації, Х-101 та Х-22.

"Тобто вони теж не можуть постійно здійснювати ракетні обстріли у цілодобовому режимі. Ось 2 фактори, чому таке "затишшя", – зазначив військовий оглядач.

Втім, як зауважив Коваленко, це ще не означає, що ракетних обстрілів по території України не буде. Їх здійснюватимуть старими радянськими ракетами.

Джерело: 24 канал

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

"У нас закінчились всі ракети": Зеленський пояснив, чому окупантам вдалося знищити Трипільську ТЕС

вівторок, 16 квітень 2024, 11:25

Ворогу вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС, оскільки повністю закінчились ракети для її захисту, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS, передають Патріоти України. "Трипільська ТЕС, а від неї залежить світло в Київському рег...