Відновлювати всю зруйновану обстрілами енергоінфраструктуру не будуть: У ДТЕК розповіли про плани

В Україні не відновлюватимуть абсолютно всю зруйновану обстрілами енергоінфраструктуру. Причина - не вся вона була новою та модернізованою. Натомість у ДТЕК мають намір сконцентруватися на створенні нових об'єктів, передають Патріоти України.

Про це в інтерв'ю проєкту шеф-редактора OBOZREVATEL Ореста Сохара "Орестократія" розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук. Він зазначив: у такий спосіб енергосистема буде модернізована швидше, ніж планувалося.

Загалом, за його словами, на повне відновлення всіх зруйнованих об'єктів знадобиться "від року до двох, а може, навіть більше". Проте точні терміни можна буде визначити "лише після перемоги, тобто після припинення вогню".

"Далі треба зрозуміти, що ми хочемо робити: напевно, ми не будемо все обладнання відновлювати, тому що не все воно було новим, не все воно було модернізовано, і напевно нам потрібно буде будувати нове. Це наша можливість модернізувати енергосистему швидше, ніж ми планували торік", – розповів Сахарук.

При цьому він наголосив: потрібно використовувати нове обладнання, підходи та інноваційні ідеї. Наприклад, замість підстанції на території 50 га "можна побудувати контактні розподільчі пристрої на базі нових технологій", які займатимуть набагато менше території.

"Це будинок 100 на 100 м, що замінює всю цю велику підстанцію. Це дорожче з погляду будівництва, але це надійніше і довше служить, це автоматичне включення, виключення, це зовсім інший рівень автоматизації і зовсім інший рівень надійності", – пояснив директор ДТЕК.

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...