"Відновити кілометри буде неможливо": Заступник Яроша вказав на небезпеку розведення сил на Донбасі (відео)

Заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт прокоментував заяву очільника МЗС Вадима Пристайка про те, що зайняти покинуті при розведенні позиції буде легко. На думку військового, ця заява дилетантська. Свою думку він аргументував у ефірі "5-го каналу", передають Патріоти України.

"Абсолютно безсовісна і дилетантська розмова з уст тих, хто про це каже. Я розумію військових, які слухаються наказу президента. Їх командиром є Зеленський. І оці бойові генерали говорять в ефірах, що у разі чого ми повернемося і швидко займемо. Вони змушені так говорити, але це неправда", – заявив Гергерт.

Він додав, що найскладніші бої це ті, під час яких, військо займає позиції. "Хто в будинку, або добре окопаний, або на якійсь висоті – його потрібно штурмувати і захоплювати в десятикратній кількісній перевазі. На цій війні найжорсткіші бої були за метри землі. А відновити кілометри буде неможливо. Зараз ворогу, щоб зайти на покинути позиції потрібно 15 хвилин пішого ходу. Занести кулемети, замінувати навколо себе. А ми сплетені Мінськими угодами, ми обставлені місією ОБСЄ. Не можемо стріляти артилерією, великим калібром. Всі будуть дивитись, фотографувати і доповідати. Ми в програші. Це будуть втрачені території", – зазначив доброволець.

Він нагадав, що на Донбасі триває війна. "Це війна. В такі моменти думка мирних практично не враховується. Цивільних будуть вбивати. Це траплятиметься при будь-яких військових діях: агресивних з артилерією і танками або тихих із заходами снайперських пар і диверсійних груп. Для останніх, ситуація, яка склалася, – найкраще, що може бути в їх планах", - сказав він.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...