Відомий актор-путініст "допоміг" журналістам-розслідувачам встановити особи десятка окупантів на Донеччині (відео)

Проросійський актор Володимир Машков "допоміг" міжнародній волонтерській спільноті InformNapalm встановити особи близько 10 російських окупантів, які воюють на Донеччині. Артист приїхав на окуповані українські території, щоб зняти пропагандистський ролик про "підняття духу" загарбників, однак випадково створив їм зайві проблеми. Тепер в мережі віруситься інформація про росіян, які потрапили в об'єктив – їхні імена, прізвища, телефони, дата народження та навіть адреса. Повний список був опублікуваний в Fаcebook волонтерів, передають Патріоти України.

8 липня пропагандисти поширили в Telegram-каналах відео з Володимиром Машковим, який "брав участь у заходах, організованих для підняття духу бійців і відновлення їхньої боєготовності". В ролику псевдожурналісти показали росіянам, як солдати спілкуються з рідними по відеозв'язку та дали слово актору-путіністу.

На камеру Машков пообіймався з окупантами, сфотографувався з ними та розповів про те, що пишається воєнними злочинцями. Весь цей час оператор зблизька знімав їхні обличчя.

Проаналізувавши репортаж, волонтери з легкістю встановили особи фігуруючих військових, знайшли їхні сторінки в соціальних мережах, з'ясували псевдоніми, імена рідних та навіть місце видачі паспорту.

"Оповідь про те, як Володимир Машков здав російських окупантів. Дякуємо російським пропагандистам за можливість класичного OSINT (розвідка на основі відкритих джерел – ред.), за результатами якого нам вдалося встановити з десяток окупантів воюючих в Україні", – йдеться в допису волонтерів.

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...