Відомий сепаратист та екс-регіонал очолив місто Кремінна на Луганщині

Згідно з даними, за Володимира Струка проголосували 3466 місцевих мешканців (або 51,68% усіх виборців).

Колишній "регіонал" Володимир Струк, якого звинувачували у пособництві бойовикам на Сході, став мером міста Кремінна в Луганській області. Про це свідчать результати голосування на місцевих виборах 25 жовтня, опубліковані ЦВК., інформують Патріоти України.

Згідно з даними, за Струка проголосували 3466 місцевих мешканців (або 51,68% усіх виборців). Балотувався він у міські голови від партії «Опозиційна платформа – За життя».

Що відомо про Струка

На парламентських виборах 2012 року був обраний нардепом Ради від «Партії регіонів». Під час подій на Майдані у 2014 році був одним з організаторів «Антимайдану». У травні того ж року організував і фінансував загін бойовиків «ЛНР».

Після окупації Криму возив дітей з метою особистої політичної агітації на півострів, а також виступав у захоплених бойовиками державних установах. «Я вірю, що одного дня ми пройдемо по інших містах і скажемо: Ні фашизму, ні націоналізму!», – казав Струк в одному з відео. Вже в іншому він заперечував присутність росіян: «Там з усіма треба говорити. Тут наші хлопці, немає росіян. Я їх не бачив».

Луганська обласна прокуратура того ж року розпочала кримінальне провадження проти Струка за статтею про ознаки закликів до порушення територіальної цілісності України. Це не перша перемога сепаратистів на місцевих виборах. 3 листопада стало відомо, що до міськради Слов’янська потрапила відома любителька Путіна Неля Штепа, а її депутати забрали понад 30 місць у мерії.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...