"Відпочинок потрібен": Офіцер Нацгвардії розповів, чи буде в Україні демобілізація найближчим часом

Командир 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії "Хартія" полковник Ігор Оболенський наголосив на важливості відпочинку для українських військових, які зараз перебувають на передовій. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Українська правда", передають Патріоти України.

"Звичайно, демобілізація потрібна, відпочинок потрібен. Але ми з вами живемо в реальності. Для того, щоб хтось пішов відпочивати, треба, щоб хтось його замінив", — розповів офіцер. На думку полковника Ігоря Оболенського, повністю здійснити демобілізацію здається непосильним завданням.

"Тому ми, наприклад, намагаємося це робити всередині підрозділу. Боєць має знати, що в нього є час на підготовку, є час на відпустку. Він приходить на війну, може відвоювати 3–6 місяців, після чого його обов'язково замінять. Він відпочине свій місяць відпустки, далі — підготовка, через два–три місяці — знову на війну", — розповів він.

За оцінкою полковника Ігоря Оболенського, демобілізація військовослужбовців протягом найближчих півтора року не є можливою. "Ми це розуміємо, ми спілкуємося з нашими людьми, ми це розповідаємо, що так є. Я ж теж мобілізований", — додав військовий.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...